Elég gyakran előfordul a filmiparban, hogy egy azonos vagy hasonló témát több studió vagy rendező is kiszemel magának. Viszont, hogy melyik lesz nagyobb siker azt nem mi, hanem már a kedves PR és marketinges szakemberek eldöntik elöttünk.

És itt jön képbe Sherlock Holmes esete. Az angol uriember történetét ketten is kiszemelték maguknak, bár stílusuk elég különböző, de biztos folyni fog a harc. Guy Ritchie (aki már szinte feledésbe is merült), októberben jelentkezik legújabb filmjével a "Rocknrolla"-val, és 2010-re tervezi a nyomozó remake-jét. Bár a rendezőnek nem igazán voltak projectjei a "Swept away" 2002-es förtelmes bukása után, mostanában hihetetlen aktivitást mutat. Visszatérése szinte tökéletesen meg van rendezve, kezdett egy oltári Nike reklámmal és már hetek óta nem lehet másróé hallani a bulvár médiában, mint, hogy most válik vagy nem válik Madonna-tól (persze nem ő lenne az első, aki botrány segítségével tört vissza a színre).  Sherlock szerepére már Robert Downey Jr-t is megszerezte magának.

A Rocknrolla elözetesét elnézegetve, inkább visszatér a gyökereihez. Itt is lesznek oroszok, pitiánerek, profik, rosszfiuk, gyémánt helyett most meg fussanak egy festmény után.

 

A dal, amit az előzetesben lehet hallani pedig, The Subways-Rock'n'Roll Queen

És az elején duplázásról beszéltem..... a másik oldalon pedig Will Ferrell és Sasha Baron Cohen játszanék el Sherlock és Watson dinamikus duó szerepét. Hát én minden esetre mindkét filmet nagyon várom.. leginkább Guy Ritchie érdekel, az elején legalább olyan magasra tette a lécet mint M. Night Shyamalan, és persze késöbbi bukás lett a vége.

Címkék: film mozi kult guy ritchie sherlock holmes rocknrolla

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr38567766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.16. 11:16:55

A komoly Sherlockot várom igazán :)

Gibson44 · http://nagyfonok.blog.hu/ 2008.07.24. 13:20:50

Én mindkettőt.Remélem kapunk egy Blöff szintű Richie filmet és egy Borat szintű hülyülést Cohenékkel.Ha ezek megvalósulnak akkor garantált a jó szórakozás mindkét filmnél. :)

poprocks 2008.07.29. 16:57:18

Hát én is inkább a Ritchie féle verziót várom, kicsit már kezdem unni Will ferrell-t.....
süti beállítások módosítása