Meleg helyzet! Megnézni: Brüno

 2009.07.09. 22:58

 

Kb. 30 perccel ezelőtt ért véget a film, miután felkapcsolták a lámpát több száz ember néma csendben ült néhány pillanatig... én még nem tértem magamhoz, és nem hiszem el amit láttam.

Több olyan szó forog most a fejemben ami nem pont  papírra való, és a látottakat szinte lehetetlen körül írni. Brünot látni kell. Mert aki azt hiszi, hogy a Borat "dúrva" volt, annak kőkeményen tátva marad majd a szája, és kapaszkodni fog a szék támlájába!

Mozirajongók körében nem kell bemutatni Sascha Baron Cohent, se hírhedt alteregóit, mint Ali G-t, és a fent említett Borat-ot. Nem sokkal a kazahsztáni riáorter kalandjai után, a Grammy díjas színész (amit Golden globe-nak szántam, ennyire fárasztott csak le a film) bejelentette, hogy új projecten dolgozik, új karaktere Brüno, az osztrák meleg riporter személyében. Sok sok videó felkerült már azóta a youtube-ra, rengeteg hírt lehetett hallani perelésről, megbotránkozásokról, és még a milánói divathét teljes megszégyenítéséről.  A filmet tökéletes PR. és reklám munka előzte meg, és rengeteg ember érdeklődését felkeltette. Mégis, egy abszolút egyszerű történet, minden perce egy új fordulat, és amikor már azt hisszük ennél már nincs lejjebb, akkor egy hatalmasat merülünk!

Szeretem beszámolóimat, lehetőleg "spoiler" mentesre megírni, ebben a helyzetben sincs másképp. Senkinek se szeretnék előre lelőni egy poént vagy egy szituációt. Ebben a filmben minden jelenet egy "ajándék". Az előzetes már így is többet mutatott a kelleténél, de szerencsére a legjobb részeket a moziteremben fedezhetjük fel. Az alap történet kb annyi, hogy létezik egy "Funkyzeit" c. osztrák divat műsor, aminek Brüno a házigazdája. Brüno a lehető legforróbb pasi az országban, sőt valószínűleg az egész világon! Megjelenése  enyhén bizarr, tangakilógós, akcentusa hibátlan, önbizalma határtalan! De sajnos egy kisebb forgatáson elkövetett hiba után, elveszíti, mindenét. Mindenét: Myspace barátait, hírnevét, keleti szeretőjét, és a műsorát is. Így asszisztensével karöltve felfedezik Amerikát, az önjelölt hírnév szomjas celeb, mindent elkövet, hogy sztár lehessen belőle. És tényleg mindent elkövet. Mindent....

Persze mindenki Borat-al fogja összehasonlítani, ahogy én is. Az alap ugyanaz, mégis a két film minden momentuma különböző. A változatosság a karakterekben rejlik. Míg egy kazah riporter kalandjai a kritikus tömegnek a rekeszizmait erősítik meg. Egy meleg riporter sokkal több sokkoló és megbotránkoztató kártyákat tud előhúzni. A színész egy homoszexuálisokra való klisét se hagyott ki, és karaktere minden meleg sztereotípiára kitér. Legyen a a szexuális szokásoktól, az öltözködésik, a zenei ízlésről, a meleg házasságig, a végletekig elmenő beleéléssel vesézi ki nekünk a témát. A film szörnyen vicces, néhol mégis elfelejtesz nevetni mert egyszerűen tényleg tátva marad a szád. Ami az egészet tetézi az, hogy ugyanúgy, mint Borat esetében, a Brünot körülvevő embereknek fogalmuk sincs, hogy EZ CSAK VICC! Számomra, már az csoda, hogy Sacha Baron Cohen még életben van, és nem tűnt el egy sötét sikátorban egy forgatás alatt. Az amerikaikat ismételten az egyik legsebezhetőbb pontján támadta meg. Az ottani hírhedt butaság, képmutatás, isten imádat, abszolút nem tud mit kezdeni a melegekkel. És mint említettem, Brüno a végletekig elmegy. Azt még hozzá kell tennem, hogy Cohen fantasztikus színész, aki úgy adja el magát, hogy embereknek eszükbe se jut, hogy kamu.

 

Ha könnyen megbotránkozol, és nehezen fogadsz el dolgokat, könyörgöm kerüld el ezt a filmet. De, ha tökéletes filmes munkát, eredeti ötletet, hihetetlen szituációkat, és fergeteges színészi játékot akarsz látni, azonnal indulj el megnézni!

 Egy kis semmiség: Brüno interviewja az Ausztrál Rove c. talkshowban ami oly közel áll a szívemhez! Sajnos nem tudom ide bemásolni, ezért csak linket küldök:

https://www.youtube.com/results?search_query=Br%C3%BCno+on+Rove&search_type=&aq=f

 

 

 

Címkék: film mozi vicces megnézni brüno

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr981237418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása