Egy film akkor lesz igazán teljes, ha megtalálja a saját közönségét. Ez persze nem egyszerü, mert bárki készíthet filmet, de nem biztos, hogy sokan látni fogják.  Nem elég ha valamit fesztiválokon mutatnak, be, hiszen hiába nyernek el díjakat, a moziba járó közönség legtöbbször nem a "művész" illetve rövidfilmekre kíváncsi. Sajnos ezek az alkotások idővel feledésbe merülnek.

És itt jön a képbe a Youtube. Új próbálozásukban a "Screening Room"-ban ingyenesen lehet megtekinteni különböző filmeket/animációkat melyek közönségüket keresik. Jelen pillanatban 4 film került fel. És szerintem mindegyik zseniális. A leghosszabb 15 perc a legrovidebb pedig 4.  Mindegyiknek más a témája, és a stílusa, bármelyiket elnézegettem volna  hosszabb kiadásban.

Az abszolút (2) kedvenc: "Our time is up" illetve a "Love and War".

Az "Our Time is Up"-nak Kevin Pollack a főszereplője, és egy magánprakszisban élő pszichológust alakít. Rendkívül zárkózott, szinte nincsenek emberi kapcsolatai. Vendégei pedig annyira hülyék, hogy a saját legalapvetőbb problémáikal se képesek szembe nézni. És hősünk egész nap hallgatja az érvelket, míg egy nap az orvosa hatására el nem küld mindenkt a +!%/=-ba:)

"Love and War" pedig a kreativitás csúcspontja. Ez egy bábos-animációs-opera. Igen opera. Ahol egy katona maci szerelmes lesz a nővér nyusziba...persze a háború közéjük áll. Az áriák természetesen olaszul.  Kicsit Hemingway-es a story de megéri!

https://www.youtube.com/ytscreeningroom?v=-t-5PLQgcSA

 

Címkék: film kult vicces ajanlo

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr98543296

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: try these guys out 2018.05.06. 07:16:31

Spanyolország a tapason és a flamencón túl - Müpa Blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása