Már kb 2 hete szeretném elküldeni ezt a post-ot. Most találtam rá időt, miután 13 órát melóztam, és péntek este otthon ülök. Remélem beszámolóm élvezetes és hasznos lesz, mert bizony 2008 egyik legjobb filmjéről van szó.

Osbourne Cox (John Malkovich) CIA ügynök, azaz csak volt, mert állítólagos, szerinte nem létező alkohol problémái miatt egy szép napon lapátra teszik. Hazamegy, szépen leissza magát, és úgy dönt ír egy memoirt. Felesége Katie Cox (Tilda Swinton) közben félrekefél, és válni szeretne, mert úgy gondolja, hogy Harry Pfaffer (George Clooney) oldalán boldogabb lehet. Azt viszont nem tudja, hogy Harry egy internetes portálon keresztül a város szinte összes nőjét megkefélte már, és ja, neki is van felesége. Egymás sorozatos kúrogatása (pardon my french) Osbourne memoirja, a Hard Bodies Gym padlóján találja magát. Ahol a két legnyobb szarkavaró és idióta alkalmazott kezébe kerül. Chad és Linda (Brad Pitt és Franzes Mcdormand) azt hiszik, hogy most valami igazán nagy dolgot találtak, és ha megzsarolják Osbournet, akkor ebből ki lehetne fizetni Linda plasztikai műtétjét. Amúgy említettem már, hogy Linda ugyanazon a weboldalon terjeszti a nemibetegségeket ahol Harry? Miután ők ketten szinte már agyvérzésig rágják Osbourne fülét, aki próbálja nekik elmagyarázni, hogy semmi sincs náluk, az orosz nagykövetséghez fordulnak......

Természetesen a Coen testvérek nem csak rendezték , hanem írták is a filmet. Nekik köszönhetjük, hogy az a bizonyos "F word" 60szor hangzik el a filmben, csak az első 2 percben 6szor (az Imdb szerint). A filmben szereplő színészek, mind személyra szabott karaktereket kaptak, melyeknek a bőrét tökéletesen kitöltik. Számomra John Malkovich és Brad Pitt viszi a pálmát. Malkovich figurája agressziv, ideges, kicsit érzékeny típus, aki talán az egyetlen Iq.val megáldott szereplő, akit őrületbe kergetnek a körülötte lévők. Ő soha nem ért semmit, mert az egész történetben nincs logika. Én alíg vártam, hogy mikor lesz már végre új jelenetben, hátha megint elordítja valakinek a fejét! Brad Pitt viszont óriási az Ipod hallgató fitnes guru személyében. szegényke annyira buta, hogy az szinte aranyos. Furcsa volt őt ilyen szerepben látni, és kellett egy kis idő míg megszokta az ember. Másrészt sose gondoltam volna, azt hogy ha Brad Pitt-et fejbe lövik az még lehet vicces is!

Bár komédia, de ne egy bohóckodásra, és fárasztó poénokkal teli filmre gondoljunk. Humora rendkívül felnőtt és aki nem szereti az iróniát, vagy nem tud nevetni az emberek butaságán, az ne rohanjon megnézni. Viszont aki nevetett a Hollywoodi lidércnyomáson, annak kötelező!

 

 

 

 

Címkék: film mozi vicces megnézni

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr99769518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása