Bra Boys: surf pia drog stb.

 2008.04.10. 21:19
A héten került az amerikai mozikba a "Bra Boys" c. ausztrál dokumentumfilm. Igazából nem is tudom, hogy kritizálni vagy ajánlani szeretném e, a film 2007-ben készült, rengeteg díjat nyert (semmi nagyon komoly, inkább független filmes, és surf fesztiválokon aratott), Russel Crowe a narrátora, és olyan emberekről szól akik kicsit erős gondjuk van beilleszkedéssel mert a társadalom nem fogadja be a drogos, agressziv es bunkó egyedeket (ki hallott már ilyet?:) ) a barátom szerint: "mocskos agresszív film, mocskos emberekről"  De lássuk csak miröl is van szó:

A BRA-Boys tagjai MarouBRA környékén nőttek fel Sydneyben.Úgy tudnám legjobban leírni, hogy az az ottani VIII. kerület egy nagyon szép tengerpartal. Amúgy a Midnight Oil frontembere annak a környéknek a polgármestere.
Szóval itt növekedtek a kissrácok, akiknek nem igazán volt stabil  a családi hátterük,  alkoholisták, börtöntöltelékek között nőttek fel, akik gyakran verték öket és családtagjaikat, ezért szinte minden idejüket a parton surfőzéssel töltötték. Iskolába se igazán jártak el, bandájukba kevés embert engedtek be, akit igen azoknak elég kemény beavatási szertartáson kellett résztvenniük. A srácok ma már a 30at nyomják, és nem sok minden változott, belőlük is agresszív bűnözők lettek, azzal a kivétellel, hogy szinte az összes surf bajnok, és elég sok versenyt megnyertek már. Már nem csak maroubra-t boldogítják, hanem a környező strandokat is, gyakran kerülnek bajba a rendörséggel, gyerekeket bántalmaznak stb.
Ennyit tudok elmondani az egészről. Kicsit kiborultam amikor láttam a filmet, vegig arról mesélnek, hogy nekik milyen szörnyű gyerekkoruk volt, és ezért mindeki bocsássa meg nekik ha néha néha lelőnek egy ártatlan embert. Nevetséges. Viszont kökemény cenzúrázatlan igazságokat mesél el a film amiért talán érdemes látni.

Címkék: ajánló kritika film aussie

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr74420422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása