Ha egy szóval kéne jellemeznem a"Szex Telefonhívásra" c. filmet nem tudnék jobbat a "kiszámíthatónál". Lehet persze, hogy én nézek túl sok filmet, de ezen alkotás a krimi-thriller kategória legegyszerűbb vázlatán halad át. Egyik jelenetben sem lepődünk meg, még a cím is elég sok mindent elárúl, avagy sok labdát leüt (nem csak a magyar címe Deception= Csalódás)

Adott egy rendkívül okos könyvelő (Ewan Mcgregor), aki nagy cégek éves elszámolásit vizsgálja át, minden könyvhöz és titkos adathoz hozzá férhet. Hetente új munkahelye van, így igazából nem túl jó emebri kapcsolatokban és magán élete is maximum magányosnak mondható. Egyik munkája során találkozik egy jó menő ügyvéddel (akiről már a film elején egyertelmű utalásokat tesznek arra, hogy nem az akinek mondaná magát) aki gyorsan felajánl neki egy jointot és hirtelen jó barátok lesznek. Drga menő öltönyt ad rá, elviszi szórakozni stb stb, és véletlenül az aktakukacnál marad a srác telefonja. Ennek következtében egy elit sex-club tagja lesz, ahol telefonhívásra kapod az ajánlatokat "rá érsz ma este?" jelszóval. Nincsenek nevek, kérdések, minden titkos. Persze szerelmes a könyvelő, az egyik lányba, aki egyszer csak eltűnik a hotelszobából csak vérfoltokat hagyva maga után......

Az egyetlen pozitív dolog az egész filmben a főszereplők alakításai. McGregor és Jackman hozzák a megszokott formájukat és ennek örülünk. Szerencsére Michelle Williams is türhetőt alakít, és feltornázza magát női főszereplő szintre.

Egyszer meg lehet nézni, de inkább ne szaladj miatta moziba. A film vége meg egyszerüen siralmas....

Címkék: kritika film mozi

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr25645415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koimbra · http://filmdroid.hu 2008.09.19. 16:01:45

Kiszámítható, de nem túl rossz, közepesnek mondanám,

poprocks 2008.09.19. 16:16:58

igen, én sokkal többet vártam tőle, vagy legalább egy tuti befejezést, amimég dobhatott volna rajta egy kicsit.. otthon ülős film ez:)
süti beállítások módosítása