Unicef és a Törpék

 2008.06.20. 17:24

Aki budapesti lakos, korán ébred, és gyakran jár a belvásroban, ma reggel tanuja lehetett annak, hogy sok 100 hupikék-törpikék figura lepte el fővárosunk fontosabb pontjait.

Miért is történt ez? A törpök idén ünneplik 50. születésnapjukat, és koruk ellenére még mindíg hihetetlenül népszerüek. A belga kékségek, 1958 október 23.án jelentek meg elöször a "Le Journal de Spirou" képregény oldalán, akkor még csak mellékszereplőként. A közönségnek annyira tetszettek, hogy hamarosan saját oldalt kaptak, míg a híres rejzfilm gyáros Hanna & Barbera fel nem figyelt rájuk. És nem kell tovább a sikertörténetüket részleteznem ugye?:)

És hogyan zsúroznak a törpök? Január óta több európai várost elleptek már, és ma Budapesten volt a sor. Az Unicef önkéntesei (jómagam is) pentek kora reggeltől helyeztek el, fehér kb. 20 cm magas törpéket a Millenárison, a Vásárcsarnokban, a Hősők terén stb stb. Közben persze figyeltük az emberek reakcióit és az minden pénzt megért. Elöször amikor még nagyon korán volt, szinte észre se vették öket, utána, már több érdeklődőt találtak, akik nem értették, hogy mi is történik. Persze a gyerekek szeme azonnal tágra kerekedett, és vigyorogtak, mint a vadalma, mikor megtutták, hogy a törpöket haza lehet vinni.

Az akció a mai napon a Millenáris parkban egy sajtótájékoztató keretében zárult. Persze itt a mesének még nincs vége. Az egészet az teszi még különlegesebbé, hogy egy 1,5 méter magas törp bábut, minden ország adott híressége saját formájára öltöztet fel. Ezt a megtiszteltetést itthon, Ördög Nóra és Náray Tamás kapták. A bábukat a turné végén összegyüjtik, és az Unicef javára elálverezik. Aki ma lemaradt az akciórol az hétvégén látogasson el a gyerekszigetre, ahol, Peyo (a törpök alkozója) kiállítás lesz, illetve mindenféle játék és gyerekbolondító tevékenységek. Illetve ha szeretnétek még több törpike figurát, az Unicef standjánál 2000Ft-ért lehet megvásárolni, minek a fele, rászoruló gyerekek javára fog menni.

Illetve, a törpöket tetszés szerint ki lehet festeni, és a legszebb alkotásokat a www.happysmurfday.com oldalon lehet regisztrálni...

 

 

 

Címkék: aranyos vicces ajanlo unicef törpök

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr2531035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása