Hál istennek itthon is egyre több klasszikus filmet adnak ki DVD-n. Woody Allen filmekből elég  szegényes volt a kínálat, de nem rég 5 régi-új alkotást lehet megvásárolni.
Nagy szerencsémre a "Bűnök és vétkek" a polcokra került. Már nagyon régóta keresgéltem ezt az oscar díjra is jelölt filmet. Persze 4-5 évente leadják vmelyik magyar csatornán, de mindig hihetetlen időpontokban.
Nagyon megfogott amikor elöször láttam. Aki nem látta annak úgy tudnám leírni, hogy valahol az "Annie Hall" és a "Match point" között helyezkedik el.  Tele van humorral és Woody-s világszemlélettel, de szereplőinek  sulyos morális döntésekkel is szembesülniük kell. 
A föszerepeket Martin Landau, Alan Alda, Anjelica Huston, Jerry Orbach és Woody Alen játszák. Mindannyian a maximumot hozzák ki a karaktereikből, Martin Landau-t ugyanúgy oscar díjra jelölték, mint maga a filmet.

A következő filmeket lehet még megvásárolni:
  • Banánköztársaság
  • Szerelem és Halál
  • Árnyak és köd
  • Hannah és Nővérei
Ahol biztosan be lehet szerezni: Bookline és Fókusz könyvesboltok, Saturn és Media Markt aruházak. A filmek kb. 3000Ft-ba kerülnek.
De persze Woody Allen még mindíg nem hagyta abba a filmgyártást. Most mutatták be Cannes-ban a "Vicky Christina Barcelona" c. alkotását, és ismét forgat. Sajnos úgy néz, ki, hogy a katalán székhelyü filmet ősznél elöbb nem fogják bamutatni, de az előzetese már megjelent. A látottak alapján szenvedélytől nem mentes, igazi európai stílisu filmet láthatunk majd. Kérdés, Woody mikor tér vissza megint Manhattanbe?

Címkék: film dvd woody allen

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr18486435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása