Raconteurs at the Disco!

 2008.04.20. 15:18
Van 2 album, amire mer hosszú hosszú idők óta vártam, nevezetesen: The Raconteurs "Consolers of the Lonely" és a Panic at the Disco "Pretty Odd" szerzeményei. Mindkét együttesnek  ez a második albuma, és itt mindíg elkezdünk félni és találgatni: nah vajon milyen lesz? Lesz e olyan jó, mint az előző vagy csak egyszer tudtak alkotni? Megtartják e saját stíluskat vagy valami teljesen mással állnak elő és már nem fog tetszeni? Vagy egyszerüen egy az egyben ugyanolyan lesz, mint az előző és rajövünk, hogy unalmas a zenekar?
De nezzük mit alkottak ők:
The Raconteurs- Consolers of the Lonely.

Hát én mindíg furcsa bizsergést érzek ha meghallom Jack White nevét. Szerintem a pasas rendkívül tehetséges, amit nem akármilyen munkamániába fojt. Nem rég(nyáron) jelent meg a White Stripes album, közben turnézott, és most a második Raconteurs lemez és, persze közben még filmzenéket is ír. De ez most nem Jack White-ról szól.
A Raconteurs kb megtartotta a stílusát, és a zenéjük is éretebb lett. A dalszövegek ütősek amit eleve elvártam, és minden egyes dal kapott egy szükséges plusszt zeneileg ami vagy country vagy blues formában jelenik meg. De a dalok szerkezete nagyon hasonlít az előző Stripes albumra, ami annyira azért nem megleő, de a két albumot akkor se lehet összekeverni.
Kedvenc dalaim:
  • Old enough
  • Hold up
  • Many Shades of Black
Jelenleg klipp a "Salute Your Solution"-ból készült és Autumn de Wilde rendezte. Egész jó felkészítő dal:)



Panic at the Disco!- Pretty odd!

Hát, mit is mondjak elsőre? Az album címe fejezi ki legjobban, azt amit én szeretnék mondani:) Gondolom nem hiába adták neki ezt a nevet, és csak, hogy minden rajongót megnyugtassanak elkészítették a "We're so starving" c dalt, megkérnek minket, hogy ne kételkedjünk, Ők még mindíg ugyanaz a banda!:)
A Panic kb ugyanabban az időben jelent meg amikor az ugyanúgy szemtelenül fiatal tagokból álló Fall out Boy, Arctic Monkeys és társai, és mindenki megegyezett abban, hogy 2006 nem tett jót a zenei életnek, de vannak akik túlélték.
A panic zenében és megjelenésükben is különbözött a kortársaival, amikor elöször megláttam őket rögtön a "Mechanikus NArancs"c film jutott eszembe. És zenében is olyat mertek bevállalni amit mások szinte soha. Hallani lehett rajtuk, hogy tényleg zenÉSZEK, és nem csak egy összecsapott munkáról van szó.
A "Pretty Odd" egy érdekes egyveleg a swing-nek, egy kevés Simon and GArfunkel beütéssel, és olyan mintha, egy musical albumot hallgatnánk végig, és persze az utánozhatatlan Panic stílus! Nem is ragoznám tovább, mert úgyse tudom körbeírni, és inkább meghallgatni, mint elolvasni:)


Címkék: zene kultúra album

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr74434052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

~Alice~ · http://dailyoutfitplans.tumblr.com 2008.04.20. 19:13:07

a Raconteurs valahogy nem lepett meg :)

poprocks 2008.04.21. 15:22:45

Ennyire kiszámítható lennék?:)

Zoz 2008.05.05. 16:28:31

Az utóbbi egy hét alatt szinte mindennap végigpörgettem az új Raconteurs albumot, ami nálam nagy szó. Tényleg nem lehet összekeverni a két albumot, mert szvsz ez sokkal jobb lett. De lehet, hogy stílusában ez az album áll hozzám közelebb. Mindenesetre éljen a Led Zeppelin! :)

poprocks 2008.05.07. 18:25:50

És éljen a Rolling Stones!:)
süti beállítások módosítása