Megnézni: Reservation Road

 2008.05.05. 16:03





Sajnos a mai világban mindennapra jut min. 1 cserbenhagyásos gázolás. Az elkövetőket, kevés szemtanú hiányában szinte sose kapják el, a rendőrség is tehetelen, és az ügyet lezárják. Kérdés, hogy mit éreznek a családtagok, akik szeretteiket ilyen borzalmasan úton vesztették el. Bele tudnak e törődni, és mit tudnak ők tenni?




Ezeket a kérdéseket veszegeti Terry George (Hotel Rwanda) rendezője, "Reservation Road c. új filmjében. Érdekesen dolgozta fel a témát, mert az elkövető és az aldozat családjának szenvedéseit is pontosan bemutatja. Nem feltétlenűl tünteti fel negatív figurának a gázolót, mert Ő is a körülmények áldozata lett, hiszen véletlen balesetről van szó.  Amíg  őt a lelkiismeret furdalás gyötri és azon van, hogy feladja magát, az áldozat családja megrogzötten keresi őt, és csak a bosszún jár az agyuk.

Röviden a story:
Mr Learner (Joaquin Phoenix) családjával hazafelé tart egy kempingezésből. Megállnak egy pihenőnél a Reservation Road-on. Mr Arno (Mark Ruffalo) és fia baseball mérkőzésen voltak, és sietnek haza, mert Arno ex-neje várja haza a fiút, és már késésben vannak. Egy véletlen baleset folytán, ami nem is igazán Arnohibája volt, elgázolja Learner 5 éves fiát. A saját gyermeke is megsérül, aki nem látta a balesetet, Arno megijed, és továbbhajt. A rendszamot nem látta senki, de még az autó formája és típusa is nehezen volt kivehető.  A rendőrség tehettelen, kis vársoban élnek, ahol mégis rengeteg autó halad át. Learner kezd teljesen az ügy rabjává válni, úgy érzi, hogy neki kell igazságot szolgáltatnia, és segítségül felbérli Arno-t az ügyvédjének......

Mindkét főszereplő a maximumot hozza, Phoenix mint a dühöngő, Ruffalo, mint a kétségbeesett.
A film itthon januárban jelent meg"Cserbenhagyás" címena mozikban, DVD-n is nemsokára beszerezhető lesz!

Címkék: kritika film mozi kultúra megnézni

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr58455115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mizeka · http://mizeka.blog.hu 2008.05.05. 20:31:09

Nekem nagyon tetszett!! Iszonyat jók a színészi alakítások!

poprocks 2008.05.07. 18:24:26

Igen, főleg (heart) Joaquin!:)
süti beállítások módosítása