Biztos van valaki ott fönt aki néha megszán engem, több éve kerestem itthon ezt a filmet, és most végre megjelent. Igaz már Sydney-böl is úton van egy példány hazafele de nem érdekel:)


Miért is kell ezt a filmet megnézni? 1994-ben végigsöpört a világon, Cannes-ban majdnem felkelést okozott, piszok módon szemtelen, szókimondó, vicces, és egyben érdekes is. Hugo Weaving és Guy Pearce alakítása egyszerüen leírhatatlan, és feledhetetlen. Mindketten jókora humorerzékkel rendelkezhetnek ha ezt mind bemerték vállalni. És csemegének itt van még Terence Stamp is, aki transszexuális oldálat mutatja meg, és az Ausztrál sivatag legjöbb nője lett:)
Három átlagosnak nem mondható előadóművész útnak indul Alice Springsbe Sydneyből a sivatag kellős közepebe, egy "Priscilla"-nak keresztelt iskolabusszal. Míg a liberális Sydneyben  bárhol bármikor felvállalhatják magukat és szinte azt tehetnek amit akarnak úgy döbbennek rá, hogy minél közelebb érnek a kontinens közepéhez, és minél távolabb kerülnek a nagyvárosoktól, annál kevesebb örömmel fogadják őket. Így sok kellemetlen élmény éri őket, de semmi olyan baj nem történik amit egy üveg vodkával nem lehetne megoldani. És láss csodát még segítséget is találnak (néha).
A zenéje is fergeteges... igen sok ABBA szól. A kosztümökért pedig Oscar díjat kapott.
Nem akarom még jobban az egekbe emelni ezt a filmet, inkább nézzétek meg.


Címkék: kritika film mozi dvd kultúra

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr84360445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása