Kozepes de jo: The Informant!

 2009.11.27. 15:26

Kb 1 evvel ezelott megtudtuk a Cohen tesverektol, hogy az inteligencia relativ. Most Matt Damon megmutatja nekunk, hogy milyen az amikor az a bizonyos hianyzo inteligencia kronnikus hazudozassal parosul.

Kurt Eichenwald konyven alapulo film, egben vicces, es megdobbento. Sok esetben a latottak valojaban megtortentek, es igy lett Marc Whitakre (Matt Damon) a vilag egyik leghiresebb besugoja. Csak se az FBI se fonokei nem tudtak, hogy komoly mentalis problemaval kuszkodik es millio dollaros "keno"penzeket is szivesen elfogad.

Mikozben az FBI-nak keszit lehallgatasokat es video felveteleket, oket is ugyanugy vagja at, mint kedves fonokeit. Es egy ido utan nincs megallas, mindenkit, mindenhogy bevon a hazugsagok csak nonek es nonek, es mikozben a vilagcegek a fogyasztokat milliardokkal verik at, a vegen a a hazug embert verik csar racs moge.. pedig O csak jot akart tenni.

A filmet Steven Soderbergh rendezonek koszonhetjuk. Aki ismeri muveit, konnyen felismeri a rendezi stilusat. Megtalalhatoak benne a az "Oceans 11" egyedive tevo felvetelek es kamera mozgasok. Neha olyan kozel hozza a szereploket a nezokhoz, hogy ugy erezzuk, mi is a szobaban targyalunk veluk. De leginkabb az "Erin Brokovich"-hoz tudnam hasonlitani a filmet, neha kicsit lassu, neha nagyon komoly ez nehezen kovetheto beszelgetesek hangazanak el, es legtobbszor inkabb dokumentumfilm jellegu a mozi.

Matt Damon elete egyik legjobb alakitasat nyutja. Figuraja tokeletes komedia. Neha szinte sajat maga parodiaja.

Tobb hires sorozat kevesbe ismertebb tajgai is szerephez jutottak, pl Eddie Jemison az "Oceans" filmekbol, Tom Papa iro es komikus, Melanie Lynskey a "two and a helf men"-bol, vagy Scott Adsit a "30 Rock"-bol.

 

Az Informant! egy komolytalan komoly film, ha nem szeretsz gondolkodni, es rekeszizmokat probara tevo nevetesre vagysz akkor messzirol keruld el. De, ha pl tetszett a "Burn after reading" akkor mindenkepp nezd meg!

 

 

 

Címkék: film mozi vicces megnezni

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr971556565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása