A "Triple J" aussie rádió csatorna évek óta űzi azt a szokásást, hogy zenekarokat felkérnak arra, hogy élőben játszák el 1-1 modern klasszik dal a feldolgozását. Az utóbbi hetekben jelent meg  4. válogatás cd-jük, ami évröl évre egyre színesebb és érdekesebb lesz. Összeszedtem 1-2 kedvencemet. A listát még folytatni fogom!

1. Abszolút kedvenc (pedig ma hallottam elöször) Whitley- Dancing Queen( ABBA)

 

2. Lav DAppled Cities: More then a Woman (Bee Gees). Bár nem vagyok egy Bee Gees fan, ez a verzió nagyon megfogott, főleg azért mert az énekes simán nyomja a magas hangokat.

 

3. British India: And i was a boy from school (Hot Chip). Sajnos a videó fele hiányzik, de még igy is megmaradt a lényeg. Talán még versenyezhet az eredetivel is.

 

4. CW Stoneking- 7 Nation Army (White Stripes). Hát, maga a dal nem igazán jön be, de az, hogy egy ember aki a zeneiparban dolgozik, még nem hallott a White Stripes-ról, az sztem vicces. Szóval itt a 7 nation army ausztrál paraszt verziója.

 

Címkék: zene aussie

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr44770499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása