Megnézni: War Inc.!!!!!

 2008.09.02. 18:57

Ha szereted a pop-kultúrát, az abszurd megoldásokat, és elvont látásmódokat, tetejében a fekete humort se vetet meg és van némi önkritikád, akkor ez a film NEKED veló! Ha egy Appatow féle vígjáték rajongó vagy és Will Ferrell vicceinél szerinted nincs jobb, akkor itt fejezd be az olvasást!

A többiek kérem tartsanak velem!

Már az elejétől olyan érzésem volt, mintha Kubrick "Dr. Strangelove" c filmjét látnám az MTV generációnak átírva. Persze a két történet között szinte minimális az összefüggés, de stílusukban és mondanivalójukban igen hasonlóak.  A "War Inc." szürreális módon támadja napjaink politikusait, illetve az Iraki háborút propgandának használja fel. Néhol egészen Monthy Pythonos helyzetek teremt, illetve, néhány karakter egésze emlkékeztet a sorozatok szereplőire. Néhol kételkedtem, hogy nem e mégse Terry Gilliam rendezte e?

A történetről röviden:

A történet Turaqistanban játszódik, melyet egy amerikai magánvállalat megszált és lerohant. Itt próbálják újraépíteni a lehetőségek hazáját, mivel már úgyis elpusztították, ezert szabad a piac. A vállalat tulajdonosa az ex-amerikai elnök. Egyetlen probléma a gépezetben Omar Sharif (igen:)) aki egy helyi olajmágnás és el kéne tenni láb alol. Itt jön a képbe John Cusack aki egy igen csak furcsa verőlegényt alakít, és Tabasco feleseket iszik azért, hogy érezni tudjon valamit. Ő próbálja likvidálni az olajgurut, mikőzben egy persze amcsi kézben lévő Tv csatorna főnőkeként álcázza magát. Munka közben (mert persze mindig közbe jön valami ami meggátolja a merényletet) szemet vet egy ember jogi aktivista-újságíró hölgyre, illetve teljesen rá kattan a kelet Britney Spears-e Yonica Babbyeah.

Alkotók:

John Cusack is résztvett az írói munkálatokban de, hivatalosan Mark Leyner és Jeremy Pikser nevéhez kötik a forgatókönyvet. A filmet pedig Joshua Sheftel rendezte.

A szereplőgárda igen erős: John Cusack, Joan Cusack (aki rendkívül jól néz ki, és majdnem mindenkit lejátszik a színről), Marisa Tomei (akin nem fog az idő), Hilary Duff (aki próbál nem elveszni a tehetséges színészek között és megpróbál minél többet mutatni magából), Dan Aykyord és Ben Kingsley.

 

Címkék: ajánló film mozi kultúra vicces megnézni

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr35645363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása