Dal az ellopott generációért!

 2008.05.02. 19:38
Ez év februárjában az újjonnan megválasztott ausztrál miniszterelnök, Kevin Rudd nyilvánosan is bocsánatot kért az "ellopott generáció" gyermekeitől, és Ausztráliától.
De mi is az "ellopott generáció"? 1869-től kezdve , az ujonnan bevándorolt fehér emberek, úgy gondolták, hogy csak problémáik vannak az ott élő őslakosokkal (aboriginal), mivel minden intézkedésnek és kezdeményezésnek ellenálva, nem domesztikálódtak, illetve, azt szerették volna, hogy az új kontinens fehérlakta terület legyen.  Ezért  az újjonnan született abo  gyermekeket "ellopták" a szüleiktől és fehér telepesek  családjaiban helyezték el őket.
Ezt egészen a 70s évekig művelték, nem kevés port kavarva, és ellenszenvet szerezve meguknak. Azóta is gyakoriak az állam felé intézett perek és viták.

Amióta Kevin Rudd felvállalta a bocsánatkérést, amiért hihetetlenül sok kritikát kapott (sokan úgy érezték, jobb hallgatni, mint beismerni a hibákat), csitulni kezdett a helyzet, és szinte már javulás látható.
Így született meg az "Get up Mob" formáció és a Get Up! kampány. Összeszedtek mindenféle aussie hírességet, írtak egy közepes dalt, amit 1.69 AUD-ért meg is lehet vásárolni, minél több ember veszi meg és minél többször játszák a dalt, annál több emberhez jut el a felismerés, a hibák iránt..... SZERINTÜK. Szereték ha a dal, minél hamarobb az első helyet foglalja el a kislmezeladási listákon, de jelen pillanatban a másodikon tanyázik..az első Gabriella Cilmi (az ő zenéje legalább jó)

Szép szép, legalább látszik rajtuk az igyekvés, a befolyt pénzt is próbálják okosan elkölteni, mondjkuk többért szerintem nem lehetne eladni,a "from little things big things grow" tényleg közepesen átlagos szerzemény. És én egy abo művészt és előadót nem látok benne, és miért hegedű szól didgeridoo helyett?

www.getup.org.au

Címkék: kampány zene kultúra nagyvilág aussie

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr38451422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása