Amikor megnéztem a film trailerjét meglepődtem, hogy John C reilly játsza a főszerepet, az a színész aki ugyan rengeteg filmben szerepelt, rengeteg díjra is jelőlték, de szinte mindíg "csak" mellékszereplőt alakít! Ez a szerep már tényleg kijárt neki, és fergetegesen játszik és énekel, bár ezt a tudását már a "Chicago"-ban is megmutatta, elég jól viszi a hátán a filmet:)

A film:
Egész érdekes megoldás, olyan, mintha több filmnek az egyvelegét látnánk, megspékelve egy kevés 70-es évek zenei kultúrtörténettel, de ne a "Scary Movie" féle alkotásokra gondoljunk, mert a "Walk Hard" mégis egy egyedi vígjátéknak számít!
Nem szeretnék sok poént lelőni a filmből, ezért csak röviden és tömören: Dewy Cox híres amerikai country zenész életútját követhetjük soron, akinek története kísértetiesen hasonlít Johnny Cash életére. Dewey nem veti meg az alkoholt, és a kábítószert, minden drog amit kipróbál egy új zenei korszakhoz vezet, aminek mindíg úgy vet véget, hogy kitépi a mosdókagylót a falból. Élete során rengeteg gyereket nemzett, akiknek a nevüket is ritkán tudja, az apja gyűlöli, de a rajongók imádják, és élete párja hol vele van, holt nem. Dewey élete során híresebb lesz, mint Elvis, együt tép a Beatles-el, és Hendrix is tőle lopta a stílusát!
A szereplők:
John C Reilly mellett, nem igazán kapnak szerepet más "híresebb" (úgy értem, hogy kevés a világsztár) színészek, de rendkívűl jól válogattak a komikus előadók közül, akiket ismerhetünk sorozatokból, vagy esetleg a stand-up stílus kedvelői a színpadról. Itt van rögtön az egyre több filmben szereplő Jenna Fischer, és a nagyon vicces Kristen Wiig.
Érdekesség, hogy rengeteg olyan sorozat színész tűnik fel saját magát játszva akik anno a 70es-80as években voltak sikerek, mint pl Patrick Duffy alias Bobby Ewing. De a legjobb meglepetés a Beatles tagjait alakító színészek, és szerintem a film legjobb 10 perce az a jelenet, de majd ti megnézitek!

Címkék: kritika film mozi kultúra vicces megnézni

A bejegyzés trackback címe:

https://poprocks.blog.hu/api/trackback/id/tr10407211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

McJames 2008.04.04. 23:14:00

Frenetikus na... Tényleg érdemes megnézni, mind képben, mind hangban 'ott van', és a forgatókönyv is jó. A poénok, bár van néhány önmagában banális, jól vannak elhelyezve és nincsenek túlpörgetve. Ha nem láttam volna, szívesen megnézném... :)

poprocks 2008.04.06. 08:28:59

Na végre valaki, már kezdtem azt hinni, hogy itthon még csak én láttam:)
süti beállítások módosítása